Oblíbené (0)

Noční krém pro suchou a citlivou pleť

CareMedica
Balení50 ml / 1.69 fl. oz.
590
Sleva e-shop: 0 %

Skladem

 

Šetrné složení krému pečuje i o tu nejcitlivější pleť. Kombinuje sílu hub REISHI a SHIITAKE pro lepší regeneraci a výživu. MANDLOVÝ OLEJ a BAMBUCKÉ MÁSLO pomáhají intenzivní hydrataci a omlazení pokožky.

 

Noční krém pro suchou a citlivou pleť CareMedica

Noční krém pro suchou a citlivou pleť během spánku intenzivně vyživuje, hydratuje a napomáhá vyhlazení pokožky. Houba REISHI podporuje její vitalitu a má anti-aging účinky. Houba SHIITAKE zlepšuje stav pleti, zejména takové se sklony k zánětům. MANDLOVÝ OLEJ zjemňuje vrásky a obsažený vitamín E podporuje regeneraci kožních buněk. Zklidňuje podráždění a eliminuje případné zarudnutí pokožky a pocity napětí. BAMBUCKÉ MÁSLO pleť zjemňuje, zvláčňuje, vyhlazuje a pomáhá její regeneraci. Podporuje produkci kolagenu a působí proti vlivům, které se podílí na předčasném stárnutí pokožky. Chrání buňky před působením oxidačního stresu.

 

Jak používat Noční krém pro suchou a citlivou pleť CareMedica?

Na vyčištěnou pleť naneste konečky prstů malé množství krému. Nejprve poklepáváním a poté krouživými pohyby vmasírujte krém do pokožky. Aplikujte večer a dopřejte pleti intenzivní výživu a regeneraci během spánku.

 

Jak správně používat kosmetiku?

 

Hlavní účinné složky

V jednoduchosti je krása. A to doslova. Každý z produktů obsahuje jen několik účinných látek, které svou silou a svými jedinečnými účinky efektivně podporují přirozenou krásu.

Glycerin

Glycerin je čirá tekutina bez zápachu. V přírodní kosmetice najdeme rostlinný glycerin, který se vyrábí zahřátím rostlinných tuků bohatých na triglyceridy. Přirozeně se vyskytuje ve všech olejích a tucích (i v lidském těle). Hlavní funkcí glycerinu je schopnost vázat na sebe vlhkost a pomáhá dalším látkám v kosmetických přípravcích, aby se co nejrychleji vstřebaly do pokožky. Tu pak zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá jí udržet si vlastní hydrataci.

Mandlový olej

Mandlový olej se vyrábí lisováním sladkých jader mandloně obecné. Používá se k masážím, zvlhčení suché pokožky a je velmi ceněný v péči o citlivou a dětskou pokožku. Obsahuje vitaminy A, E, dále draslík, vápník, fosfor, hořčík, síru a nikl, glyceridy, sacharozu a aspargin. Je ideální pro ošetření každé pleti, k jejímu zvláčnění a výživě. Přirozeně vypíná pokožku. Působí pozitivně na nervovou soustavu, podporuje paměť, výživu a růst vlasů. Používá se jako univerzální olej při masáži hlavy a zejména obličeje. Má zklidňující účinky. Z tohoto důvodu je jeho užívání vhodné již u kojenců.

Včelí vosk

Cera Alba je jeden z nejpoužívanějších přírodních vosků v kosmetice, kde zastává funkci emulgátoru a zahušťovadla.  Funkcí včelího vosku je především ochrana pokožky proti vnějším vlivům, včelí vosk zůstává na povrchu a vytváří ochrannou vrstvu, pomáhá tak dalším látkám s hojením a regenerací poškozené pokožky, zatímco ji sám hluboce vyživuje a zvlhčuje. Je také protizánětlivý, zmírňuje otoky, má hojivé a zklidňující účinky zvláště na drobná poranění, záněty nebo popáleniny. Na pokožce vytváří voděodolnou vrstvu, tak kůži chrání a zabraňuje jejímu dalšímu poškození. Obsahuje estery kyselin, volné kyseliny a uhlovodíky, ale i vitamin A. 

Bambucké máslo

Bambucké máslo aktivně pečuje o všechny typy pleti díky jemnému složení, které je plné nenasycených mastných kyselin, vitaminů A, D, E a F a také antioxidantů a fytosterolů. Kombinace těchto látek pokožku zjemňuje, zvláčňuje a skvěle pomáhá její regeneraci. Je tak vhodné pro ošetření poškozené odřené pokožky, regeneraci drobných poranění i jizviček či stroupků po akné. Bambucké máslo je pro své úžasné schopnosti vyhledávaným pomocníkem při problémech s vysušenou, podrážděnou nebo citlivou pokožkou. Jde o jemně žlutou až krémově hnědou, měkkou, mastnou látku, získanou z plodů stromu známého jako Máslovník africký. Pochází ze západní Afriky. Nejlepší a nejkvalitnější bambucké máslo se extrahuje metodou lisování za studena. Představuje významný zdroj protizánětlivých látek. Bambucké máslo podporuje produkci kolagenu a působí proti vlivům, které se podílí na předčasném stárnutí pokožky. Chrání buňky před působením oxidačního stresu.

Extrakt ze srdcovnice nadmuté

Extrakt ze srdcovnice zklidňuje podráždění, svědění a alergické projevy pokožky. Léčebnými pokusy byly prokázány protizánětlivé účinky podobné kortizonu. Hlavní zevní využití je tedy pro stresovanou a hodně podrážděnou pokožku a pleť. Extrakt dobře působí také na atopický ekzém i na doléčení nejrůznějších kožních potíží. Posiluje přirozenou ochrannou bariéru pokožky a lze jej používat dokonce i u batolat a malých dětí. Extrakt ze srdcovnice se získává z čerstvých nadzemních částí kvetoucí rostliny, která obsahuje látky s protizánětlivým a protialergickým účinkem.

Extrakt z dubu

Dub je listnatý strom z čeledi bukovitých, jehož domovinou je Evropa a Malá Asie. Využívá se jeho kůra, která je bohatá na třísloviny, kyseliny galové a elagové, hořčin, flavonoidy a pryskyřice. Jeho komplex účinných látek snižuje zčervenání kůže, stimuluje tvorbu kolagenu a působí proti volným radikálům.

Panthenol

Panthenol regeneruje, podporuje obnovu buněk, používá se jako zvlhčovadlo, snadno se absorbuje do vrstev pod povrchem pokožky, kde se přeměňuje na kyselinu pantothenovou, která se v lidském těle přirozeně vyskytuje. Je aktivní složkou mnoha kosmetických přípravků na pokožku a vlasy a dalších produktů osobní péče. Má elektrostatické, protizánětlivé, antibakteriální, regenerační a zklidňující účinky. Zlepšuje hydrataci pokožky (změkčuje pleť, zanechává ji vyhlazenou a navrací jí přirozenou rovnováhu), snižuje svědění pokožky, urychluje hojení u epidermálních ran (popáleniny, spáleniny, kousnutí hmyzem). Používá se také při výrobě léků určených k léčbě akné a kožních skvrn. Mimo jiné pomáhá redukovat rozšířené cévky. Není alergenem, pleť může dráždit jen ve velmi vysokých koncentracích. Je bezpečný i pro malé děti a těhotné a kojící ženy, je rovněž bezpečný při požití a nemá žádné riziko toxicity.

Extrakt z Reishi

Lesklokorka lesklá patří mezi chorošovité dřevokazné houby, je známá jako Reishi (lesklokorka lesklá). Najdeme ji na kmenech většinou již odumřelých stromů nebo pařezech. Její plodnice jsou polokruhovité a mívají průměr 6−12 cm, jsou specifické svou lesklou lakovou vrstvou, od té je odvozen český název. Reishi má domovinu v Asii, kde je nazývána též „božská houba nesmrtelnosti“. Je pevnou součástí tradiční čínské medicíny, která ji využívá více než 4000 let. Je zmiňována i v základním díle čínské medicíny, ve Vnitřním kánonu Žlutého císaře. Byla tehdy natolik vzácná, že byla určena jen pro císaře a jeho rodinu.

Reishi dokáže aktivizovat imunitní reakce organismu, přispívá k udržení normální funkce oběhového systému. Zároveň pomáhá k udržení normální hladiny cholesterolu přírodní cestou. Obsahuje mnoho bioaktivních látek, které ji dělají naprosto jedinečnou. V Reishi můžeme najít krom vitaminů a minerálů i velké množství polysacharidů beta glukanů, ganoderanů, ale také steroidů, cyklických esterů laktonů a triterpenů, kam patří i kyselina ganoderická či lanostany.

Extrakt ze Shiitake

Shiitake (houževnatec jedlý) má domovinu v Asii, kde je také využívána v gastronomii. Říká se, že její chuť je 4−10krát koncentrovanější než u jiných hub, je tedy vhodná k dochucení masa, polévek, omáček či do salátů. Shiitake je dřevokazná stopkovýtrusná houba rostoucí na spadaných stromech či pařezech. V Japonsku rozeznávají dva typy Shiitake, více ceněný donko s uzavřeným kloboučkem a koshin, který má klobouček otevřený. V dnešní době se Shiitake pěstuje komerčně v kontrolovaných pěstírnách, neboť poptávka po ní je obrovská. První zmínky o Shiitake pocházejí z období před 2000 lety v dílech čínské medicíny. O Shiitake se říká, že je „královnou mezi houbami“ či „elixír života“, k čemuž ji předurčuje její složení. Shiitake je velmi bohatá na potřebné esenciální aminokyseliny, minerální látky i vitaminy skupiny B a také provitamin D2. Dalšími látkami, které je možné najít v Shiitake jsou např. purinový alkaloid eritadenin, polysacharidy ‒ beta glukany, kam se řadí lentinany aj.

Kokosový olej

Z kokosových ořechů se lisuje olej, který má široké využití jak v gastronomii, tak v kosmetice a dalších odvětvích. Olej je čirý, tekutý a má velmi lehkou konzistenci. Kokos je bohatý na bílkoviny, tuky, mastné kyseliny a antioxidanty. Má antimikrobiální a antiseptické účinky, je mírně protizánětlivý, detoxikační, podporuje správnou funkci trávicího systému a štítné žlázy, díky tomu pomáhá při hubnutí, zlepšuje vstřebávání živin do těla a zvyšuje imunitu. Olej má blahodárné využití v péči o pleť, pokožku a vlasy (vlasové zábaly). Intenzivně hydratuje, chrání a přirozeně regeneruje. Šetrně bělí zuby a pečuje o dutinu ústní. Zklidňuje a hojí pokožku po holení i opalování. Kokosový olej také funguje jako přírodní antibiotikum, které pomáhá ničit bakterie, viry, kvasinky i plísně.

 

Ingredience (INCI)

Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Octykdodecanol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Sodium Benzoate, Panthenol, Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate, Oak Root Extract, Potassium Sorbate, Tocopherol, Echium Plantagineum Seed Oil, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Lentinus Edodes Extract, Cedrus Atlantica Wood Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil Unsaponifiables, Xanthan Gum, Citric Acid, Ethyl Ferulate, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Humulus Lupulus Oil

Neobsahuje silikony, parabeny, minerální oleje ani parfémy

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat, že současná nařízení EU zakazují uvádět více informací u jednotlivých produktů

 


 

PORADNA

Pokud si nejste jisti s výběrem vhodných produktů napište nám na naší poradnu:    poradna@obchodcinskemediciny.cz

Bude s Vámi komunikovat český lékař, který Vám doporučí vhodné produkty vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu.

(Prosím popište svůj hlavní problém. Kdy začal, jak se projevuje, jak se vyvíjel. Pokud máte i jiné potíže, popište i je, mohly by s ním souviset.)