Oblíbené (0)

Denní krém pro normální až smíšenou pleť

CareMedica
Balení50 ml / 1.69 fl. oz.
590
Sleva e-shop: 0 %

Skladem

 

Síla hub REISHI a CORDYCEPSU vrací pleti rovnováhu. Aktivní složení rozjasňuje, hydratuje, regeneruje a vyživuje pokožku. MANDLOVÝ a MAKADAMIOVÝ OLEJ chrání pleť před vysoušením.

 

Denní krém pro normální a smíšenou pleť CareMedica

Denní krém pro normální a smíšenou pleť hloubkově hydratuje a rozjasňuje. Houba REISHI podporuje zdravý stav pokožky a má anti-aging účinky. Houba CORDYCEPS ji udržuje hebkou a pružnou a brání vzniku vrásek. MANDLOVÝ OLEJ pleť vyživuje a chrání před vysoušením, zjemňuje a zklidňuje podráždění. MAKADAMIOVÝ OLEJ má vynikající regenerační účinky, pokožku zvláčňuje a dodává ji potřebnou hydrataci. Navíc pokožce dodává vitamíny A, B a E.

 

Jak používat Denní krém pro normální a smíšenou pleť CareMedica?

Na vyčištěnou pleť naneste konečky prstů malé množství krému. Nejprve poklepáváním a poté krouživými pohyby vmasírujte krém do pokožky. Aplikujte ráno a dopřejte pleti celodenní hydrataci. Krém je vhodný jako hydratační podklad pro denní použití pod make-up.

 

Jak správně používat kosmetiku?

 

Hlavní účinné složky

V jednoduchosti je krása. A to doslova. Každý z produktů obsahuje jen několik účinných látek, které svou silou a svými jedinečnými účinky efektivně podporují přirozenou krásu.

Glycerin

Glycerin je čirá tekutina bez zápachu. V přírodní kosmetice najdeme rostlinný glycerin, který se vyrábí zahřátím rostlinných tuků bohatých na triglyceridy. Přirozeně se vyskytuje ve všech olejích a tucích (i v lidském těle). Hlavní funkcí glycerinu je schopnost vázat na sebe vlhkost a pomáhá dalším látkám v kosmetických přípravcích, aby se co nejrychleji vstřebaly do pokožky. Tu pak zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá jí udržet si vlastní hydrataci.

Mandlový olej

Mandlový olej se vyrábí lisováním sladkých jader mandloně obecné. Používá se k masážím, zvlhčení suché pokožky a je velmi ceněný v péči o citlivou a dětskou pokožku. Obsahuje vitaminy A, E, dále draslík, vápník, fosfor, hořčík, síru a nikl, glyceridy, sacharozu a aspargin. Je ideální pro ošetření každé pleti, k jejímu zvláčnění a výživě. Přirozeně vypíná pokožku. Působí pozitivně na nervovou soustavu, podporuje paměť, výživu a růst vlasů. Používá se jako univerzální olej při masáži hlavy a zejména obličeje. Má zklidňující účinky. Z tohoto důvodu je jeho užívání vhodné již u kojenců.

Makadamiový olej

Vyrábí se z rostliny Makadámie kopinaté pocházející z východní Austrálie. Makadamie jsou stálozelené stromy či keře dorůstající do výšky 2 do 18 m. Olej se lisuje za studena z plodů, makadamiových oříšků. Konzistence oleje je spíše hutnější, s jemnou vůní a chutí oříšků. Díky náročnému pěstování makadamie a složitému zpracování tvrdých plodů patří olej mezi nejdražší na světě. Je bohatý na omega 3, 6 a 7 mastné kyseliny, dále pak vitamin A, vitamin B1 (thiamin), vitamin B3 (niacin), vysoký podíl vitaminu E, vápník, železo, fosfor, zinek a bílkoviny. Olej se snadno vstřebává do pokožky a nezanechává na ní nepříjemný mastný pocit. Má antioxidační a regenerační účinky. Zvláčňuje a hydratuje pokožku a pomáhá vlhkost v pleti udržet.

Bambucké máslo

Bambucké máslo aktivně pečuje o všechny typy pleti díky jemnému složení, které je plné nenasycených mastných kyselin, vitaminů A, D, E a F a také antioxidantů a fytosterolů. Kombinace těchto látek pokožku zjemňuje, zvláčňuje a skvěle pomáhá její regeneraci. Je tak vhodné pro ošetření poškozené odřené pokožky, regeneraci drobných poranění i jizviček či stroupků po akné. Bambucké máslo je pro své úžasné schopnosti vyhledávaným pomocníkem při problémech s vysušenou, podrážděnou nebo citlivou pokožkou. Jde o jemně žlutou až krémově hnědou, měkkou, mastnou látku, získanou z plodů stromu známého jako Máslovník africký. Pochází ze západní Afriky. Nejlepší a nejkvalitnější bambucké máslo se extrahuje metodou lisování za studena. Představuje významný zdroj protizánětlivých látek. Bambucké máslo podporuje produkci kolagenu a působí proti vlivům, které se podílí na předčasném stárnutí pokožky. Chrání buňky před působením oxidačního stresu.

Extrakt z Reishi

Lesklokorka lesklá patří mezi chorošovité dřevokazné houby, je známá jako Reishi (lesklokorka lesklá). Najdeme ji na kmenech většinou již odumřelých stromů nebo pařezech. Její plodnice jsou polokruhovité a mívají průměr 6−12 cm, jsou specifické svou lesklou lakovou vrstvou, od té je odvozen český název. Reishi má domovinu v Asii, kde je nazývána též „božská houba nesmrtelnosti“. Je pevnou součástí tradiční čínské medicíny, která ji využívá více než 4000 let. Je zmiňována i v základním díle čínské medicíny, ve Vnitřním kánonu Žlutého císaře. Byla tehdy natolik vzácná, že byla určena jen pro císaře a jeho rodinu.

Reishi dokáže aktivizovat imunitní reakce organismu, přispívá k udržení normální funkce oběhového systému. Zároveň pomáhá k udržení normální hladiny cholesterolu přírodní cestou. Obsahuje mnoho bioaktivních látek, které ji dělají naprosto jedinečnou. V Reishi můžeme najít krom vitaminů a minerálů i velké množství polysacharidů beta glukanů, ganoderanů, ale také steroidů, cyklických esterů laktonů a triterpenů, kam patří i kyselina ganoderická či lanostany.

Extrakt z Cordycepsu

Jedná se o vřeckovýtrusnou jedlou parazitickou houbu. Její spory se uchytí na površích larev hmyzu a následně vyplní celou schránku svým sklerociem, ze kterého pak vyroste zralá houba. Cordyceps roste v nadmořských výškách nad cca 3500 metrů, a to hlavně v horách Tibetu, v čínských provinciích Sichuan, Yunnan atd. Houba se sbírá v období od dubna do srpna. Ve volné přírodě je však již málo k nalezení.  Dle všeho během 25 posledních let poklesl výskyt o 90 %, což samozřejmě zvýšilo její hodnotu na trhu, a proto se tato houba pěstuje i uměle. Poptávka po Cordycepsu je dána hlavně jeho účinky na lidské zdraví. Sílu Cordycepsu po tisíce let využívá tradiční čínská a tibetská medicína. Existují příběhy, které popisují, jak pasáci yaků vypozorovali na zvířatech změnu, pokud spásali Cordyceps. Zvířata byla vitálnější, silnější, zdravější i potentnější. Psané záznamy pak můžeme vystopovat až do roku 620 n. l. Západnímu světu je Cordyceps znám až od roku 1726, kdy byl představen na mykologické konferenci v Paříži. Tehdy ale západní svět neměl o účincích Cordycepsu ponětí. To se však změnilo, byť mnohem později, i díky tomu, že v roce 1964 byl Cordyceps oficiálně zapsán mezi rostlinná léčiva do čínské farmakologie.

Extrakt z mořských řas

Jedná se o extrakt z různých druhů mořských řas jako je např. chaluha, chlorela nebo kelp. Využívají se jeho hydratační a zklidňující účinky. Díky omega-3 mastným kyselinám bojuje proti vráskám, šupinatění pokožky, akné i ekzému. Všeobecně řasy obsahují velké množství vitaminů a minerálních látek, např. jód, železo a vápník. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci pokožky. Sjednocuje barevný tón pleti a redukuje pigmentové skvrny (má zesvětlující schopnosti).

 

Ingredience (INCI)

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glyceryl Stearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin,Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Propanediol, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cordyceps Sinensis Extract, Tocopherol, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Lavandula Angustifolia Oil, Xanthan Gum, Citric Acid, Linalool, Ethyl Ferulate, Algae Extract, Maclura Cochinchinensis Leaf Prenylflavonoids, Limonene, Coumarin, Humulus Lupulus Oil

Neobsahuje silikony, parabeny, minerální oleje ani parfémy

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat, že současná nařízení EU zakazují uvádět více informací u jednotlivých produktů - netýká se kosmetiky.

PODROBNÉ INFORMACE O PRODUKTU NALEZNETE například ZDE

 

 

PORADNA

Pokud si nejste jisti s výběrem vhodných produktů napište nám na naší poradnu:    poradna@obchodcinskemediciny.cz

 

Bude s Vámi komunikovat český lékař, který Vám doporučí vhodné produkty vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu.

(Prosím popište svůj hlavní problém. Kdy začal, jak se projevuje, jak se vyvíjel. Pokud máte i jiné potíže, popište i je, mohly by s ním souviset.)