Oblíbené (0)

SLZOVKA OBECNÁ - BÍLÁ PERLA VÝCHODU (910)

TCM Herbs YI YI REN
Balení200 g Slzovky
70
Sleva e-shop: 0 %

Skladem

Doplněk stravy

Jak užívat dle tradiční čínské medicíny

Doporučená denní dávka: 40 g denně, tj. 2 vrchovaté polévkové lžíce, děti od 3 let poloviční dávku.

 

Nepoužívat (dle tradiční čínské medicíny) v případě

Těhotenství, při akutním infekčním onemocnění (chřipka, angína apod.)

 

Upozornění

Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy.

 

Rozbor balení dle tradiční čínské medicíny

200 g Slzovky (v podobě semen divoké trávy – Sem. Coix lacrima - jobi)

Uchování

Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C v uzavřeném obalu.

 

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat, že současná nařízení EU zakazují uvádět více informací u jednotlivých produktů.

Pokud potřebujete poradit, kde najít podrobné informace o produktechnapište nám na náš KONTAKTNÍ FORMULÁŘ (dole na každé stránce) nebo nás kontaktujte přes náš CHAT (červený obdelník vpravo dole). 

 

    

Uplatnění v kuchyni

Je pěstována jako pícnina a v některých oblastech se její semena používají k výrobě mouky, zejména v Indii, kde ji však v novější době nahradila kukuřice. V Číně se užívá k přípravě polévek podobně jako u nás kroupy. Ovšem naše kroupy nemají takový účinek jako právě slzovka. Pražená s cukrem se jí jako cukrovinka nebo loupaná jako burské oříšky. Používá se též jako náhrada prosa (jáhel).

 

Vyzkoušejte

Slzovku přidávejte občas po troškách při vaření naturální rýže, přidává se jako příloha, ne však většinou samostatně, ale právě s rýží, kuskusem, bulgurem (slzovka se přidává max. 1/3).

Hrstku slzovky můžete též přidávat do každé polévky k obohacení a zahuštění.

Uvařená slzovka s rýží může sloužit i jako výchozí surovina pro další výrobu- např. když směs ze slzovky rozmixujete, můžete z hmoty udělat pomazánku nebo chutné smažené placičky. Když ho zapečete, získáte obdobu sekané či nákypu.

Výborná je s houbami připravený jako „kuba".

 

Slzovková bramboračka

Slzovku přes noc namočíme, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, na másle osmahneme cibuli a houby, přidáme trochu brambor, kořenovou zeleninu, sušená rajčata, libeček, saturejku, kmín, rozmarýn, majoránku a česnek.

 

Slzovka se zeleninou

Na pánev dáme na chvíli opražit slzovku a podlejeme teplou vodou, přidáme sůl, petrželku a celer nebo i nějaké bylinkové koření, kousek mořské řasy, na obilovinu položíme mrkev, kousek celeru, dvě malé cibulky, lžičku oleje a dáme vařit. Pokud nepoužijeme tlakový hrnec, vaříme až 50 minut na mírném plameni.

Na talíři dozdobíme kvašenou zeleninou (červenou řepou s křenem) nebo sezónní zeleninou.